A Csapat

Czotter Tamás, Fábián Richárd, Altner Roland,Orbán Gyula, Baráth Belián, Baranyai József, Molnár Adrián, Szűcs Péter, Stampf Tamás,Nagy Norbert, Nagy Dávid, Piros Márk, Orsós István, Bogdán Károly, Kalányos Krisztián, Szőke Ádám, Borsos János,Horváth Richárd, Leja Dávid

Több infó ...

Nagy Edzés volt

Edzés 2011.08.12- készültünkn a nagy Meccsre a Gyulafirátót SE ellen bla bla bla

Több infó ...

Megérdemelt siker

Devecser SE – Sümeg VSE 2-0 (0-0)
A Devecser a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 11. fordulójában a Sümeg együttesét fogadta. Az első játékrészben a hazaiak domináltak, több lehetőséget is kidolgoztak, gól azonban nem született. A szünet után az „öltözőben maradt” a Szpari, a vendégek két veszélyes támadással ijesztettek a hazai szurkolókra.

Több infó ...
 

Ereklyéink

Devecser SE bögre, Szurkolói póló Hajrá Devecser SE felírattal, Kulcstartók...

Eredmények

1 .forduló: Ajka-Padragkút - Devecser [ 10 -0 ]
2. forduló: Ajka- Devecser [ 5 - 1 ]
3. forduló: Úrkút - Devecser [ 5 - 1 

Játékoskeret

Bővebb információk a játékosokról...

Házi
Góllövő lista

- Bogdán Károly: 1
- Leja Dávid: 3
- Piros Márk: 1
- Horváth Richárd: 6
- Borsos János: 2

Kiss István edző
Váci Gábor gyúró,technikai vezető
Czotter Tamás 93 kapus
Tóth Attila 1 kapus
Fábián Richárd 2 kapus középhávéd,védekező középpályás
Altner Roland 9 középhátvéd,bal hátvéd
Székely Dávid 3 bal hátvéd
Németh László 5 jobb hátvéd
Baráth Belián 6 jobb hátvéd,védekező középpályás
Orbán Gyula 13 középhátvéd
Horváth Péter 11 jobb szélső
Kalányos Krisztián 8 középpályás,bal szélső
Leja Dávid 4 középpályás
Farkas Julien 16 középpályás,bal szélső
Muzsi Ákos 14 jobb középpályás,középpályás,csatár
Szőke Ádám 15 jobb szélső
Horváth Gábor 17 jobb szélső
Horváth Richárd 18 jobb szélső
Piczinger Zsolt 10 jobb szélső,csatár
Németh Norbert 12 jobb szélső,csatár
Király Lajos Zoltán 7 csatár

Megyei I.osztály U19 3.hely
Megyei I.osztály U19 2.hely

 

Idézetek

"Legalább tört volna el a lábam" - Kabát

A csakfoci.hu oldalán naponta szedjük össze a hazai írott, nyomtatott vagy elektronikus sajtóban leírt, elhangzott nyilatkozatok legjobb elemét. Itt a legújabb Nap mondása!

 

Olvastál, hallottál valami jót és megosztanád a többiekkel is? Küldd el nekünk ide kattintva!

 

Október 24.
"Őszintén szólva nehezen viselem mindazt, ami velem, körülöttem történik. Megőrülök a bizonytalanságtól, hogy mikor lesz végre jó a lábam. Legalább tört volna el a lábam, akkor tudnám, mennyi időt kell kihagynom, meddig tart a rehabilitáció."
Kabát Péter hosszan tartó sérüléséről. (Fotó: ujpestfc.hu, forrás: Nemzeti Sport)

Október 23.
"Nem az én döntésem volt a klub elhagyása, a Fradi vezetősége döntött a jövőmről. Menj és reklamálj Orosz Pálnál vagy Dollnál"
Julian Jenner az Instagramon reagált egy szurkolónak, aki arra kérte, hogy ne Diósgyőrbe igazoljon, hanem térjen vissza a Ferencvároshoz.

 

Október 22.
"Abban egészen biztos vagyok, hogy én sikeres lennék. Komolyan..Az eredményeken nem biztos, hogy látszana, ha Ancelotti helyett esetleg Mátyus János ülne a padon. :)"
Mátyus János, a Presztízs Sport legújabb számában többek között arról is beszélt, hogy ő megállná a helyét a Real Madrid kispadján.

 

Október 20.
"Nem azt mondtam, hogy ilyen mondatokkal kell motiválni, hanem, hogy a magyar játékosokat nem lehet simogatni és megkérni őket, hogy „légy szíves, fussál már!” Kőkemény kézzel kell bánni velük, és akkor elvégzik a feladatukat. Lehet, hogy a stílusom egy picit nyers, viszont borzalmasan őszinte. "
Urbán Flórián, az origo.hu-nak az ominózus Takarodjál oda, mert levágom a fejed!” mondatról. (Fotó: MTI/Beliczay László)

Október 19.
"Hát aki ott csatát nyer, az igazi vaddisznó, már elnézést."
Nyilasi Tibor a Sport TV stúdiójában azt a szituációt és a kapu előtti tülekedést szemléltette ezzel a szóval, ami a Diósgyőr hajrábeli szabadrúgásnál alakult ki a Pápa kapuja előtt. Ebből kontrázott remekül a hazai csapat, de a ziccert kihagyta.

 

Október 17.
"Engem nem érdekel Szalai Ádám teljesítménye. Ő rúgta a győztes gólt. Kit érdekel, hogyan játszik egy center?! Hányan vannak, akik labdába nem rúgnak a meccseken?! Nem érdekel a labdatartás. Van még rajta kívül 9 mezőnyjátékos a pályán. Oldják meg!"
Várhidi Péter a válogatott középcsatáráról a Sport TV Zuhanyhíradó c. műsorában. (Fotó: mlsz.hu)

 

Október 16.
"Újdonság volt, hogy 1-0-s állásnál nem üvöltözés és ordibálás volt az öltözőben"
Dzsudzsák Balázs még a román meccs szünetében tapasztalta meg a válogatottnál újdonságnak számító jelenséget - erről a feröeri meccsről történt hazaérkezést követően beszélt.

 

Október 14.
"A mostani válogatott csapatkapitánya, Fródi Benjaminsen ellen még játszottam, mindig neki jutott a feladat, hogy vigyázzon rám, igaz, ebben nem volt valami sikeres…"
Szivics Tomiszláv, a DVTK Feröer-szigeteket jól ismerő vezetőedzője egy boon.hu-nak adott nyilatkozatban.

 

Október 13.
"Utólag nyilván szégyelli magát az ember, de ott, akkor nem is vettem észre, hogy valami történik. Én ilyen vagyok, nyilván majd valami hangtompítót be fogunk szerelni. Tisztáztam a helyzeteket a játékosokkal és szerintem ők is így reagáltak volna, ha látják azt, amit én. Szerintem nem volt olyan vészes egyébként az egész."
Véber György a Digi Sport stúdiójában a Videoton elleni meccsen hallott káromkodásairól, amelyek azóta "nagy karriert" futottak be.

 

Október 11.
"A 2003-2004-es szezont Garami Józsi bácsival kezdtük, aztán őt 2003 decemberében teljesen érthetetlenül elküldték, és ekkor jött Pintér Attila. A Ferencvárosból nem ő kreált bajnokcsapatot, hanem mi, játékosok csináltunk belőle bajnok edzőt. 2003 őszén Garami menesztésekor magabiztosan vezettük az NB I-et. Aztán jött a tavasz, és hihetetlen vereségeket hozott. A Siófok az Üllői úton nyert 4-0-ra. Az Újpest szintén odahaza vert el bennünket. Két fordulóval a vége előtt úgy tűnt, mindennek vége. Aztán a csapat megrázta magát, és bajnok lett, igaz, ehhez az is kellett, hogy az utolsó fordulóban az Újpest 1-1-et játsszon az MTK-val. Ám ekkor már csak papíron volt Pintér a vezetőedző. Nem beszéltünk vele, azt játszottuk, amit elterveztünk, nem azt, amit mondott nekünk. Ma már furcsa erről beszélni, de ha akkor nem így teszünk, sosem leszünk bajnokok. Pintérrel éjjel-nappal tolódtunk, míg sikerült majdnem teljesen letolódnunk a dobogó legfelső fokáról. Ugyanakkor, bár tudom, hogy ez ellentmondás, Pintér Attilát az egyik legfelkészültebb magyar edzőnek ismertem meg. Elméletben. Mert más az elmélet, és más az, amikor egy csapatnyi futballistával a gyakorlatban kellene valamit kezdeni. Kommunikálni velük, pszichésen hatni rájuk, a lelkükre beszélni. Na, ezek azok a dolgok, amelyek Pintérnek soha nem fognak menni."
Udvarácz Milán, a Fradi korábbi kapusa idézte fel így a Pintér-korszakot egy interjúban. A jelenleg Dániában fizioterapeutaként dolgozó Udvarácz origo.hu-nak adott interjújában arról is beszélt, a magyar futball szerinte ma miért nem létező fogalom.

 

Október 10.
"Éppen erről beszélgettünk a lelátón, olyan dolgokat csinált meg a labdával, amit nem minden fiú tudna megcsinálni (…) biztos vagyok benne, hogy Zsanett megállná a helyt akár egy NB I-es mérkőzésen is."
Domonyai László, az MTK ügyvezetője válaszolt a Digi Sport Reggeli Start című műsorában arra a kérdésre, hogy gondolt-e arra, hogy a női csapat nagy tehetségét, Kaján Zsanettet átvezényelné-e a férfi NB I-be.

 

Október 8.
"Tipikusan magyaros, undorító, motiválatlan hozzáállással futballozó játékosokkal nem lehet pályára lépni. Felháborítónak tartom, hogy egy játékos a lecserélése után 10 perccel már telefonnal a fülén nézi a mérkőzést. Nálam 4-5 játékos tényleg olyan teljesítményt nyújtott, hogy a szerződését veszélyezteti, felháborító volt egyesek hozzáállása a pályán."
Varga Attila, a Soroksár vezetőedzője a Szigetszentmiklós ellen, a Ligakupában elszenvedett 4-0-s vereséget követően. (Forrás és fotó: sztkfutball.hu)

 

Október 7.
"Szorítok azért, hogy Dárdai Pál jól dolgozzon, bár hozzáteszem, egy kicsit elvi kérdésekben súrolja a lécet. De ha az elvi kérdések nem számítanak – és ezt nem rosszból mondom –, akkor gyakorlatilag normálisnak mondható a kinevezése. Annyiból jobb, hogy így alakult – bár remélem, a játékosok nem játszottak Pintér Attila ellen, pláne a magyar válogatottban –, mert Dárdai miatt lesz egy olyan plusz a mieinkben, hogy a betyárbecsület is dolgozik bennük, mert a volt játékostársat kell kihúzni az idézőjelben értendő slamasztikából."
Csank János egykori szövetségi kapitány egy fociakobon.cafeblog.hu oldalon megjelent nyilatkozatban. (Fotó: mlsz.hu)

 

Október 4.
"Először azt mondtam neki, hogy három meccset kapott. De annyira nekikeseredett, hogy öt másodperc múlva gyorsan elárultam, hogy csak egy mérkőzésre szól a büntetése. Éreztem, hogy nem szabad tovább feszíteni a húrt."
Véber György, a PMFC szakvezetője arról, hogyan "szívatta" a Honvéd ellen kiállított Danijel Romicot. (Forrás és fotó: bama.hu)

 

Október 2.
"Néhány magyar szót már megtanultam: "köszönöm, viszlát, jó napot, jó estét, szia, piros, sárga, bal, jobb", ezek jutnak most hirtelen az eszembe. Ja igen, már káromkodni is tudok magyarul."
Tommaso Rocchi, a Haladás olasz légiósa a haladas.hu-nak. (Fotó: haladas.hu)

 

Szeptember 30.
"Már többször visszanéztük, és úgy gondolom, szerencsénk volt ennél a szituációnál. Ilyen gólokat meg szoktak adni. A mezőnyben van ezer ilyen fault."
Balajcza Szabolcs, az Újpest kapusa a hétvégi Lombard Pápa elleni bajnoki (0-0) legvitatottabb jelenetéről, a hazaiak meg nem adott góljáról a Dínó Sporthíradó adásában. (Fotó: ujpestfc.hu)

 

Szeptember 29.
"A mérkőzés kiváló hangulatú volt, Mátyus Janinak ezért engedtünk is két gólt. Mindig be akar találni ellenünk, ő a REAC Bödéje. Kirakja a karját, feldönti a védőket, aztán betalál"
Lipcsei Péter viccelődött, miután az FTC öregfiúk-csapata 9-3-ra legyőzte a REAC csapatát. (Forrás és fotó: fradi.hu)

 

Szeptember 27.
"Mérkőzés van."
Így reagált Torghelle Sándor az ETO elleni bajnoki szünetében az MTVA riporterének kérdésére, miért olyan, mint aki vért ivott.

 

Szeptember 25.
"Itt nehéz edzőnek lenni, nem az NB I-ben vagy az NB II-ben. Pedig ebben a megyei bajnokságban még én is játszhatnék öt percet, ha kialszom magam. Meg a Barcelonában is, na, ott igazán nem nehéz, mert ha passzolnak, csak tovább kell passzolni."
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bajnokság harmadik helyén álló és szerdán a Diósgyőrrel kupameccset játszó Sajóbábony edzője, Bodnár József a Sportgézának. (Fotó: Barakonyi Szabolcs, Sportgéza)

 

Szeptember 22.
"Ha tudni akarod, mi az a tiki-taka, kérdezd meg a Ferencváros játékosait."
Asmir Suljic, az Újpest támadója így kommentálta a Facebookon a derbin aratot győzelmet.

 

Szeptember 21.
"A bajnoki cím elúszott"
Szakály Péter önkritikusan szólalt meg a Sport Tv kamerája előtt, csapata bajnoki esélyeit illetően, miután a DVSC csak egy 0-0-ra volt képes hazai pályán , a KTE ellen.

 

Szeptember 18.
"Az edzőképzésen természetesen gyakran beszélgetünk egymással szakmai kérdésekről. Dárdai egyértelműen a feltolt védekezésben, a támadózónában megszerzett labdákban, vagyis a modern német futballban hisz."
Sallói István egy [origo]-nak adott nyilatkozatban az új kapitány filozófiájáról.

 

Szeptember 17.
"Ezen kívül van egy nemzetközi mentorom: az 1960-as aranylabdás, Luis Suárez, a Barcelona és az Inter egykori klasszisa. Egy olaszországi barátom, az Inter egyik szponzora hozott össze minket, többször találkoztunk, és ezt a jó kapcsolatot szeretném minél tovább ápolni. Felvételről szokta megnézni a mérkőzéseinket és mindig kapok tőle egy-két jó tanácsot."
Szanyó Károly, a Vasas vezetőedzője egy rangado.hu-nak adott nyilatkozatban.

 

Szeptember 16.
"Amikor Pintér Attilát kinevezték, én akkor is azt mondtam, hogy végre egy karakteres edző, aki elmagyarázza a játékosoknak, hogy merre van az előre, és ha kell, akkor még agyon is vagdossa őket. Ehhez képest azt látom, hogy Pintér Attilát elküldik kommunikációs tréningre, hogy szépen beszéljen. Miért? Hát mindenki tudta, hogy Pintér Attila milyen, hiszen pont azért is választották, hogy ha kell, akkor úgy beszéljen. Számomra ez egy kicsit nevetséges."
Urbán Flórián a Dínó Sporthíradóban beszélt sajátos munkamódszereiről.

 

Szeptember 15.

"Ami Rocchit illeti, kellett egy olyan ember előre, aki meg tudja tartani a labdákat, keretünkből egyedül ő alkalmas erre. Úgy-ahogy meg is oldotta feladatát, ám látszik, hogy beállításával lelassult elöl a futballunk. Reméljük, tud majd nekünk segíteni...
Artner Tamás egyelőre nincs túl jó véleménnyel a nyáron igazolt Rocchiról és azt is nehezen tartja elképzelhetőnek, hogy együtt játsszon majd az olasz támadó Radóval. (haladas.hu)

 

Szeptember 13.

"Elég a dumából. Főleg a futballisták szövegeléséből. Nekem ne sírjanak az újságíróknak, inkább játsszanak, és én azt mondom Pintérnek, ha marad, igenis meg kell keresni Szalai Ádámot, sőt, Huszti Szabolcsot, pokolba az önérzettel, a nagy arccal, amikor a sportág jövőjéről van szó. Épülnek a stadionok, és ahelyett, hogy fejlődne a futballunk, egyre hátrébb és hátrébb kerülünk."
Mészöly Kálmán beszélt a magyar válogatottról és a magyar futballról. (Fotó: mlsz.hu / forrás: Nemzeti Sport)

 

Szeptember 12.
"Szalai Ádám menjen be a templomba minden nap, dobjon be egy 100 forintost, köszönje meg a Jóistennek, hogy kint futballozhat, és ne okoskodjon..."
Urbán Flórián a Digi Sport "Reggeli start" c. műsorában.

 

Szeptember 11.
"Még azt is vállalom, hogy önmagunkat is túlteljesítettük ezzel a meccsel. (...) Már nincsenek olyan játékosaink, akiknek vér van a pucájukban. A magyar játékos kimegy külföldre játszani a válogatottal, és ott beszarik. Szó szerint."
Váczi Zoltán, a Vasas legendája a Sport Klub Dodzsem c. műsorában az északírek elleni meccsről.

 

Szeptember 10.
"Akik úgy döntöttek, hogy Pintér Attila legyen a kapitány, azok álljanak ki mellette, de tegyenek oda mellé 3-4 embert, akik értik a futballt."
Kiss László korábbi NB I-es edző a Sport Klub Dodzsem c. műsorában. (Fotó: pestiriport.hu)

 

Szeptember 9.
"Szereptévesztésben vagyunk, nem találjuk a helyünket. Nem tudjuk elhelyezni magunkat a futballtérképen. (...) Azt hisszük, hogy mi még számítunk valamit a sportágban. Nem kéne törődni az eredménnyel, csak szép nyugodtan ki kellene menni a pályára és megpróbálni kihozni magunkból a maximumot, illetve a saját örömünkre futballozni."
Az egykori válogatott csatár, Kovács Kálmán a jelenlegi nemzeti együttesről egy Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatban.

 

Szeptember 8.
"Nem gondolom, hogy ennek a reakciónak kellene következnie, azért mert az első fél órában nem vezetünk két góllal."
Gyurcsó Ádám egy nb1.hu-nak adott nyilatkozatban arról, hogy a szurkolók kifütyülték a válogatottat az északírek ellen, és Pintér Attila távozását követelték. (Fotó: Sas Gábor, sasgabor.hu)

 

Szeptember 7.
"Nagy meglepetés a számomra, hogy ennyire nem érdeklődnek irántam"
Lázok János megdöbbenése, miután szinte elfelejtették itthon, de lehet, hogy végül Kecskemétre igazol. (Fotó: paksifc.hu, forrás: Nemzeti Sport)

 

Szeptember 6.
"Találtam egy fiatal, tehetséges szakembert, megadtam neki a lehetőséget, hogy az NB I-ben dolgozhasson, de úgy látszik, ez sem volt elég. Nehézségek mindenhol vannak, aki ezeket nem vállalja, az elmenekül a problémák, a kihívás elől. Most aztán fogalmam sincs, hogy ki lesz az edzőnk, de néhány hétig nem is érdekel. Majd Kovács Laci viszi a csapatot. Ezek után hogy merjek újabb pályakezdőnek lehetőséget adni?"
Bíró Péter, a Lombard Pápa tulajdonosa Mátyus János váratlan távozásáról. (Nemzeti Sport)

 

Szeptember 5.
"Először kissé megijedtem, hogy melyik kezemen van a sérülés, de megnyugodtam, hogy a jobb mutatóujjam teljesen egészséges, mert azzal piszkálom az orromat. Ami kicsit aggaszt, hogy az Angry Birdsnél a bal mutatóujjamra is szükség van játék közben, amit nehéz lesz pótolni, de majd valahogy megszokom...A viccet félretéve, szerencsére nincsenek fájdalmaim, és az orvos is megnyugtatott, hogy mindössze néhány hetet kell kihagynom és újra a pályán lehetek. Nehezen fogják ezek után elhinni egy bravúrnál, hogy ujjheggyel toltam ki a felső sarokból a labdát, de ennek ellenére megpróbálom..."
Nagy Zoltán, a Csömör egykori kiváló futsal-kapusa, aki mostanság a másodosztályban, a Romhány színeiben véd(ett), azután sem veszítette el humorérzékét, hogy egy otthoni, körfűrészes baleset következményeként elveszítette bal mutatóujját. (Forrás és fotó: futsal-hungary.hu)

 

Szeptember 2.
"Nem vagyunk tökéletesek, emberek vagyunk. Már aki. Viszont amikor a bíró közli veled: "a következőnél úgyis kiállítom, hülye nigger..."
A Blikk beszámolója szerint a következőkkel magyarázta Mészáros Dömötör volt válogatott röplabdázó, a Csongrád megyei második vonalban szereplő Csengele játékosa, miért lökdöste, inzultálta a Balástya elleni összecsapás játékvezetőjét. A spori félbeszakította a mérkőzést. (Fotó: csongradfoci.hu)

 

Szeptember 1.
"Jó lenne, ha ott tartanánk, hogy szaltóznom kell...lehet hogy csak meg akartam mutatni, hogy még nem vagyok öreg. Előtte belegondoltam, nem lesz-e bajom tőle, de most már biztos nagyobb önbizalommal fogom csinálni..."
Gera Zoltán arra a felvetésre Telkiben (mosolyogva), hogy a Fradiban lőtt bombáját szaltóval ünnepelte, és hogy megcsinálná-e a mutatványt majd az északírek ellen is, ha úgy alakul. (Fotó: fradi.hu)

 

Augusztus 30.
"Szerencséjük volt, biztos volt egy pár öngól. Középcsapat jutott a főtáblára. Néha történnek ilyenek is."
Szivics Tomiszláv mondta el nem minden malícia nélküli véleményét a Diósgyőrt búcsúztató FK Krasnodar EL-főtáblára kerüléséről a klub sajtótájékoztatóján.

 

Augusztus 28.
"Mivel Hemingway Úr jobban szereti a jeget az italában, mint a fején, a feladat teljesítéseként felajánlott 100 000 forintot a Polgár Alapítvány az Esélyekért futball tehetség programjának."
George F. Hemingway válasza Szima Gábor debreceni tulajdonos Ice Bucket Challenge-hez kapcsolódó kihívására a honvedfc.hu oldalon.

 

Augusztus 26.
"Hogy miért kell Del Pierónak 39 évesen még futballoznia, szinte koldulva járnia a világot, ez számomra rejtély, a többmilliós fizetésre már aligha van szüksége. Mintha egy elment hangú operaénekes kilincselne a világ színpadain.
Muszbek Miháky sportközgazdász, a DigiSport Reggeli Start című műsorában

Augusztus 25.
"Hétvégén, meccs után az egész csapatnak kötelezően mennie kellett mulatni a diszkóba. Kérdezték, mit iszom, válaszoltam, hogy semmit. Mondták, itt inni kell, és hoznak sört. Azt utáltam, és inkább whiskey-t kértem. Gondoltam, kapok egy felest és azzal elleszek egész este. Sajna a csapatkapitányunk, Michel Preud’homme egy egész üveget tett elém. Ezek a nagy profizmusban szombat esténként fullra itták magukat. (...) Vesztes mérkőzés után is menni kellett, nem volt mese, csak akkor valamivel kevesebbet ittak."
Eszenyi Dénes a Mechelennél töltött időkről egy Magyar Hírlapnak adott interjúban.

 

Augusztus 24.
"Valóban érdeklődtünk a sorsa felől, de ideigazolásának esélye annyi, mint nekem, hogy dalai lámává váljak."
George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa reagált a Blikk megkeresésére Alessandro Del Piero esetleges kispestre történő igazolásával kapcsolatban. Az olasz szupersztár Magyarországra jövetele kapcsán időközben újabb fejlemények láttak napvilágot.

Augusztus 22.

"Majd számon kérem őket azért a 15 percért."
Szanyó Károly, a Vasas edzője nyilatkozott a Duna TV-nek, a siófoki 5-1-es kiütéses győzelem után – a tréner a meccs azon szakasza miatt bosszankodott, amikor együttese átengedte a területet ellenfelének. Szanyó Károly azért hozzátette, bár neki mindig van hiányérzete, de egy ilyen győzelem után azért nem lehet elégedetlen. (Fotó: vasasfc.hu)

Augusztus 21.

"Az egyetlen csere is megsérült, így nem volt más hátra, mint hogy beálljak 2-2-es állásnál. Annyit azért érdemes tudni, hogy 36 évig futballoztam, előbb Dióskálon, majd 20 évig Pacsán, aztán tíz évet az alsópáhoki csapatban (…) 2006-ban karamboloztam, és azt követően már nem léptem pályára bajnoki találkozón, csak az öregfiúkkal és baráti társaságokban, de tulajdonképpen edzésben voltam mostanáig. Óriási öröm volt a gólpassz és ahogy a 25 éves fiam, aki szintén a csapat tagja, és a többiek rohant felém. Ráadásul győztünk, s ha az edző később is számít rám, akár csereként is, ha a csapat érdeke úgy kívánja."

A megyei bajnokságban lejátszott Alsópáhok-Gyenesdiás (4-2) után nyilatkozott az 57 esztendős Czigány Sándor, a hazaiak beugró játékosa, aki egyben polgármester is. (Forrás: zaol.hu)

Augusztus 17.

"Kanta Józsiról szólva csak annyit kívánok magamnak, hogy soha többé ne kelljen futballoznom ellene…akárhányszor ellene lépek pályára, valami mindig történik, gól vagy gólpassz, és ez annyira demoralizáló. A 11-es előtt meg is mondtam neki, hogy soha többé nem futballozok ellene, mert nincs értelme. Vagy ő túl jó vagy én nem vagyok elég jó hozzá, valamit ki kell találni, mert az nem normális, hogy bármikor játszunk egymás ellen, mindig én maradok alul..."
Kemenes Szabolcs, a Budapest Honvéd kapusa értékelt az NSO TV-nek az MTK elleni 0-2-s vereséget követően, és azt is hozzátette, hogy mindenkinek el kell gondolkodnia és önvizsgálatot tartania a csapatánál a pocsék szezonkezdet miatt.

 

Augusztus 16.

"Az egyik kapitány egyszer vitába keveredett velem, és kilátásba helyezte, hogy ha téves a diagnózisom, akkor egy életre elfelejthetem ezt a közeget, elintézi, hogy ne alkalmazzanak sehol. Nekem volt igazam, és ez később be is bizonyosodott."
Dr. Szilágyi György, a magyar válogatott orvosa anekdotázott. (Forrás: MTK-Facebook)

 

Augusztus 14.
"Egy esetben Urbán Flórián nem akarta elfogadni az ítéletemet, odajött, le akarta harapni a fejemet. Akár sárga lapot is adhattam volna, de ehelyett odahajoltam hozzá és azt mondtam neki: Flóri! Kérlek nyugodj meg, a meccs után megiszunk két fröccsöt… Mire Urbán, akinek addig vérben forgott a szeme, elmosolyodva visszaszólt: Nem lehetne hármat? Dehogynem lehet!"
A korábbi élvonalbeli játékvezető, a játékosok körében igencsak népszerű Arany Tamás sztorizgatott a HLSZ honlapján annak apropóján, hogy 20 évvel ezelőtt indult meg sikeres játékvezetői karrierje.

 

Augusztus 12.
"Az Újpest ellen egyedül én voltam friss..."
Véber György, a PMFC szakvezetője a hétvégi bajnoki meccsről. (Fotó: pmfc.hu)

 

Augusztus 11.
"Hogy miért nem vártunk a szünetig? Mert azt akarta, hogy megtapsoljanak, amikor lemegyek a pályáról."
Bajner Bálint egy Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatban arról, miért cserélte le edzője már a szünet előtt az Ipswich hétvégi bajnokiján.

 

Augusztus 8.
"Örülnék az érkezésüknek, hiszen erősítést jelentenének, de az számomra nehezen érthető, hogy ha ilyen nagynevű légiósokra van pénz, akkor a saját értékeinket miért engedjük pont azért el könnyen, mert nem tudjuk őket megfizetni. Rocchiék sem lehetnek sokkal olcsóbbak, tudom, hogy milyen igényeik szoktak lenni az ilyen játékosoknak. "
Halmosi Péter, nyilatkozott Tommaso Rocchi, illetve Emilson Sanchez Cribari lehetséges érkezése kapcsán. (Fotó és forrás: Nyugat.hu)

 

Augusztus 7.
"A Chelsea ellen könnyebb dolgunk lesz, mint a Pápa ellen volt, mivel az angoloknál nem játszanak majd volt Fradi-játékosok."
Orosz Pál viccelődött a Ferencváros mezbemutatóján.

 

Augusztus 6.
"Nehéz lesz öt gólt szereznünk úgy, hogy egyet se kapjunk, de ha mégis becsúszik egy, még mindig következhet a hosszabbítás."
Szivics Tomiszláv, a DVTK szakvezetője viccelődött így a Krasnodar elleni visszavágó előtt.

 

Augusztus 4.
"Amikor korábban igent mondtam környei barátaimnak, azért tettem, mert azt hittem, komolyan veszik a futballt. Aztán a tavaszi idényben akadt pár olyan ottani edzés, amelyikre csak három játékos jött el..."
Kiprich József a borsonline.hu-nak arról, hogy miért nem fogadta el a megye egyes Környe szerződéshosszabbítási ajánlatát. (Fotó: fctatabanya.hu)

 

Augusztus 3.
"Ó, dehogynem! Magyarországon megszokott dolog, hogy a profi labdarúgó csak a nagyobb pénz reményében igazol külföldre, ha pedig hazaérkezik, akkor az azt jelenti, hogy máshova már nem is kellett volna."
Feczesin Róbert, a Videoton FC új csatára arra a kérdésre, nem tart-e attól, hogy az újságírók és a szurkolók kritikusabbak lesznek-e vele szemben amiatt, mert légióskodás után tért haza. (Forrás és fotó: vidi.hu)

 

Augusztus 2.
"A csapatban csak 11 játékos tud játszani, és ha én nem vagyok köztük, akkor mindennel bajom van. Soha nem taktikázom, ami a szívemen, az a számon, így általában rossz dolgok sülnek ki abból, ha kimaradok a csapatból."
Torghelle Sándor nyilatkozott a 11gorund.com-nak. (Fotó: ujpestfc.hu)

 

Augusztus 1.
"Ellenfelünk tulajdonosa, Szergej Galickij a lefújást követően megtapsolta a DVTK szimpatizánsait, majd személyesen gratulált. Megkért, hogy adjam át: ilyet eddig még sehol nem tapasztalt, és ő is azon a véleményen van, hogy nem csak Európában, hanem a világon is egyedülálló, hogy egy csapatot 1-5 után is így szeressenek".
Szabó Tamás a Diósgyőr ügyvezetője az FK Krasnodar elleni meccs után. (Fotó és forrás: dvtk.eu)

 

Július 31.
"A 10-es égette volna a hátamat."
Gera Zoltán mondta ezt viccesen a Blikk Sztárchat során arra a kérdésre, hogy miért nem a 10-es mezben játszik. Mint ismert, Gera régebben a 30-assal a hátán játszott, most a 20-as szám az övé. (Fotó: fradi.hu)

 

Július 29.
"Minden sportvezető támadási alapot ad azzal, hogy munkát vállal. A labdarúgásunk sajnos nem változott annyit, hogy ez a 20 év olyan nagy kiesést jelentene."
Burcsa Győző, Videoton-klubigazgató válasza a vidi.hu-n arra a kérdésre: Nem jelent-e számára támadási alapot, hogy 20 évig nem volt benne a profi foci vérkeringésében?

Július 28.
"Kassai Viktor egy gólos a bajnokságban."
Bognár György a Sport TV Harmadik Félidő c. műsorában a Nyíregyháza – DVSC mérkőzésen megadott tizenegyesről. (Fotó: mlsz.hu)

 

Július 26.
"Addig jó, amíg foglalkoznak velem. Lehiggadtam az utóbbi években, de a mai napig motivál, amikor bármilyen előjellel a nevemet skandálják a lelátón. Egy biztos, én nem elégszem meg a középszerrel. Amikor Torghelle Sándor a pályán van, mindig történik valami."
Torghelle Sándor az MTK Facebook-oldalának nyilatkozott. (Fotó: MTK-Facebook)

 

Július 25.
"Ott voltam a stadionban, még ha fájt is, amit láttam. Lehet mondani, hogy esett az eső, vizes volt a pálya, tizenegyest kaptak a portugálok, de erre a meccsre nincs mentség. A lefújás után bementem az öltözőbe, döbbenetet láttam a srácok arcán, őket is megviselte a kudarc."
Mészöly Kálmán az U19-es válogatott Portugália elleni 6-1-s vereségéről beszélt a Blikknek.

 

Július 24.
"Egy harmincnégy-harmincöt éves magyar labdarúgó sehol sem kell már. Örül, ha hazamehet egy-két évre."
A Kínába igazolt Huszti Szabolcs egy Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatban.

 

Július 23.
"Augusto Batioja jó gyerek, rendes gyerek, csak nem tud gólt lőni. Ami a kapusokat illeti, Antal és Radoš jó, ha nem jön más, akkor még itt van Veréb Gyuri is."
Szivics Tomiszláv, a Diósgyőr mestere a távozott csatárról és a kapushelyzetről a klub szurkolói ankétján. (Forrás és fotó: dvtk.eu)

 

Július 22.
"Miután ránéztem a lábamra, csak az volt a kérdés, hogy hány ujjam tört el..."
Barczi Dávid, a Diósgyőr játékosa a bulgáriai Európa Liga-meccsen összeszedett sérüléséről az amigeleken.hu-nak.

 

Július 19.
"Azt hittem, hogy szerencsét hoz, de sajnos nem jött be. A visszavágón biztosan nem ebben a ruhában leszek, még az is lehet, hogy soha többé nem veszem fel..."
Horváth Ferenc, a Győri ETO edzője Joachim Löwöt, a német válogatott világbajnok szövetségi kapitányát idézte fel ruházatával az IFK Göteborg elleni EL-meccsen, de nem jött be a stílusváltás. (Fotó és forrás: Blikk)

 

Július 18.
"Ellopták! Egyszer tévések jártak nálam és kérték, mutassam meg az érmeimet, a nagy kavarodásban aztán valaki elemelte. Már lemondtam róla. Ha arany lett volna, sokkal jobban fájna a hiánya. "
Tóth II József12-szeres válogatott, akik tagja volt az 1954-es vb-ezüstöt nyert csapatunknak. (Blikk)

 

Július 17.
"Zselézett vitorlás hajban, a tetkókban tartjuk a lépést a világgal, ám elsősorban kultúraváltásra lenne szükség itthon. Nem az a megoldás, hogy idehívok két-három embert, és ők majd megmondják, hol és mit kell csinálni. Lehet cserélgetni a kapitányokat és az edzőket, ettől nem leszünk jobbak. Három jó döntéstől holnap még nem lesz eredmény, aki ezt hiszi, nagyot téved".
Mezey György éles kritikát fogalmazott meg a Heti Válasznak adott interjújában.

 

Július 16.
"A játékosaink zöme nappal dolgozott, úgy érkezett az esti BL-selejtezőre. Miután a Debrecent profi labdarúgók alkotják, fantasztikus eredmény a döntetlen és az, hogy kapott gól nélkül megúsztuk a meccset."
Tommy Breslin, az északír Cliftonville szakvezetője a 0-0-s döntetlennel véget ért kedd esti találkozóról.

 

Július 15.
"Angliától kezdve Svédországon át a helyi magyarokkal találkoztam, és dicső pillanatokat elevenítettünk fel velük. Meghatók ezek a találkozások. Megadom a tiszteletet mindenkinek, aki büszke magyarságára, és ha külföldön él, akkor sem tagadja meg önmagát. Van egy mondásom, amely így hangzik: ember légy mindig, és örökké magyar maradj. Nem könnyű elhagyni az országot, de ha már így alakul, akkor mindenki őrizze meg magyarságát, amennyire csak tudja."
Buzánszky Jenő, az Aranycsapat egyetlen élő tagja, a Magyar Hírlanak, miután megkapta az Emberi Méltóság Tanácsának kitüntetését.

 

Július 13.

"Tíz hibátlan passzal eljutni az ellenfél kapuja elé, hasonlóan jó csapatok ellen csak egészen jó minőségű játékosokkal lehet. Meg is kérdezném most az egyik volt vezetőmet: most mi legyen? Nem árulnám el a nevét, de győztes meccsek után is azt kérdezte, miért nem játszunk úgy, mint a Barcelona – az ő általa megvásárolt, kiesésre érdemes kerettel. Egy idő után azt mondtam neki, hogy egyetlen játékost kell megvásárolnia a tiki-takájához: Messit. Nem is elmélkedtünk már együtt valami sokáig."

Sisa Tibornak, a Gyirmót edzőjének jutott eszébe a fenti történet egy korábbi főnökéről, az nb1.hu-nak nyilatkozva a világbajnokságról. (Fotó: gyirmotfc.hu)

Július 8.
"Rengeteg új próbázó jön, a többség aztán megy is tőlünk, mivel sok az erre a sportágra alkalmatlan játékos, de talán azokkal, akik erősítést jelentenének számunkra és igényt tartanék rájuk, sikerül megegyezni a napokban..."
Mátyus János, a Lombard Pápa nemrégiben kinevezett vezetőedzője a papa-ma.hu oldalán beszélt a próbajátékon részt vevő jelöltekről. (Forrás és fotó: papa-ma.hu)

 

Július 7.
"Louis van Gaalnak ezen a vb-n szinte minden elképzelése bejön. Akár magát is becserélhetné, tuti, hogy akkor gólt lőne"
Fehér Csaba, korábbi magyar válogatott védő a Metropol hasábjain dicsérte a hollandok szövetségi kapitányát.

 

Július 6.
"Jól választottam, hogy Győrbe igazoltam, úgy érzem, ismét a régi önmagam lettem. Nem felejtettem el futballozni, ugyanaz az akarat van bennem, sőt, most külön motivált az is, hogy visszavágjak mindenkinek, aki korábban kritizált. Úgy érzem, ez sikerült."
Rudolf Gergely, a Győrplusz hetilapnak nyilatkozott.

 

Július 5.
"Nagyon készülök erre a találkozóra, mert ha jól sikerül, lehet, hogy a Lyon leigazol. Úgy hallottam, éppen jobbhátvédet keresnek, és tudják, hogy én játszani fogok, emiatt hoznak megfigyelőket is..."
A visszavonuló és utolsó meccsére készülő Bernáth Csaba a DVSC-Olympique Lyon barátságos meccs előtt viccelődött egy sort. (Forrás: dvsc.hu)

 

Július 3.
"A sokat kritizált magyar edzői karból tudnék legalább 10-15 kollégát mondani, akik Angliával jobban szerepeltek volna, mint most Roy Hodgsonnal."
Kis Károly, az NB II-es Szolnok vezetőedzője egy heol.hu-nak adott nyilatkozatban.

 

Június 30.
"A Földön egy csillaggal kevesebb, az égben eggyel több".
A fővárosi Szent István-bazilikában tartott búcsúztatáson méltatta jó barátját, a ma utolsó útjára kísért Grosics Gyulát Buzánszky Jenő, aki kiemelte, a legendás hálóőr egész életét a futballnak szentelte.

 

Június 28.
"Úgy néz ki, szeptemberben is tudok jönni. Már csak azért is, mert úgy tervezem, hogy örökre itt maradok!"
Wilson Raj Perumal, a szingapúri bundapápa a Blikk azon kérdésére, megjelenik-e ősszel is a Fővárosi Törvényszék idézésére.

 

Június 26.
"Egyszer látnám, hogy a Dzsudzsák Balázs megharap valakit…örülnék neki, megmondom őszintén. Suarezben benne van, hogy nyerjen minden áron, hogy csináljon valamit, ha nem tud gólt lőni, beleharap valakibe. Nem sportszerű tett, de mégis valamit csinálni, hogy kilépjünk a nihilből"
A Digi Sport "Reggeli Start" c. műsorában nyilatkozó Urbán Flórián szerint az uruguayi csatában meglévő "harapósság" hiányzik a magyar játékosokból.

 

Június 25.

"A szövetségi kapitány már meghívott vagy 60 játékost, szinte a fél NB I járt az összetartásokon, én pedig még egy telefont sem kaptam. Persze, ha nem vagyok a legjobb 60 magyar játékos között, akkor nincs is helyem a válogatottban."
Torghelle Sándor könyve bemutatóján a csakfoci.hu-nak Pintér Attila válogatási elveiről.

 

Június 23.
"Nem lehet olyan csoportot összeállítani a vb-n, ahol halvány esélyünk lenne a továbbjutásra, ahol a második félidőre ki tudnánk menni orvosi vagy nővéri segítség nélkül."
Esterházy Péter, a futballal is előszeretettel foglalkozó Kossuth-díjas író a Metropol hasábjain.

 

Június 22.
"Egyedül maradtam a magyar csapatból, úgy fest, a sors azt kívánja, annak egyedüli vidéki játékosaként legyek hírmondó..."
Buzánszky Jenő, aki a Bors-nak elmondta, a hatvan éve világelső német gárda még életben lévő két tagját, Hans Schäfert és Horst Ecklt arra kérte, hármasban adózzanak Grosics Gyula emlékének egy perc vigyázzállással, a berni döntő 60. évfordulóján. (Fotó: Bors)

 

Június 20.
"Szerintem nagyon nagy hiba lenne, ha itt maradna még egy évet. Személy szerint nagyon örülnék neki, ha ott lenne velünk a pályán, mert nagy segítséget nyújt a csapatnak, de az ő fejlődése szempontjából az NB I már nem elég."
Gyömbér Gábor, a Ferencváros csapatkapitánya nyilatkozott csapattársáról, a jelenleg a brazíliai világbajnokságon szerelő Muhamed Besicről a Digi Sport, Reggeli Start című műsorában.

 

Június 17.
"Olyan ez az átmeneti állapot mint egy elvonókúra. Számomra azért jó ez a megoldás, mert abba is hagyom a labdarúgást, meg nem is, így lassan el tudok majd szakadni a focitól. Azt sem zárom ki, hogy majd edzőként fogok dolgozni. Most ebbe is belekóstolok, aztán meglátom, mennyire jön be"
Dombi Tibor arról, hogy a jövőben már játékos-edzőként segíti a Lokit. (dehir.hu)

 

Június 12.
"Mi a válogatottban harcolunk a hazánkért. Már mondtam a többieknek is, hogy szerintem a magyar srácok nagyon technikásak, de úgy gondolom, nincsen szívük."
Muhamed Besic, a Ferencváros játékosa a Sport Klub Meztelenül c. műsorában arról, miért nem vagyunk ott a mostani világbajnokságon a bosnyákokkal ellentétben.

 

Június 11.
"Az egyik legtechnikásabb kapus voltam, csak már játékosként is nagy volt a szám, ezért nem szerettek az edzőim, ezért szerepeltem csak négy NB I-es meccsen. Akár dropból, akár állított helyzetből, akár kézből rúgtam a Brazucába, úgy éreztem, hogy nagyszerűen lehet irányítani. Az volt ugyanakkor a meglátásom, hogy az erősebb lövéseknél, akárcsak a sokat szidott Jabulani, ez a labda is egy picit beszitál (…) Lőni kell, mert egy hatalmas lövésnél a Brazuca is furcsán irányt változtathat, ami a kapusok halála. Rajtam mondjuk nemigen fogott ki. Ez a teszt is csak azt bizonyította, hogy a mai napig megállnám a helyem akár a magyar élvonalban is."
Berki Krisztián, a korábbi NB I-es kapus tesztelte a világbajnokság hivatalos labdáját, majd véleményt is mondott róla a Bors-nak. (Fotó: Bors)

 

Június 10.
"Minden tulajdonos álma, hogy kizárólag saját nevelésű játékosok legyenek a csapatban. Én is álmodom erről"
Roderick Duchatelet, az Újpest tulajdonosa egy, a Magyar Nemzetnek adott interjúban. (Fotó: ujpestfc.hu)

 

Június 9.
"Az a baj, hogy a labdarúgók közül sokan arra várnak, hogy jöjjön a Barcelona, vagy a Real Madrid. Aztán augusztus közepén rájönnek, hogy hiába vártak..."
Árki Gábort, a Diósgyőr új sportigazgatóját az amigeleken.hu szurkolói portál idézi.

 

Június 7.
"Én idősebb Albert Csabát javasolnám Pintér Attila helyett szövetségi kapitányként, hiszen egy teljesen szétesett hátul kullogó Ózddal az utolsó fordulókban 7 pontot is szerzett, az utolsó fordulóban meg 5 gólt rúgtak a tavasz egyik legjobbja a Bogács ellen."
Szabó László, a Borsod megye I-es Sátoraljaújhely edzője a bazfoci.hu-nak, egy pontlevonási história kapcsán.

 

Június 6.
"Ha augusztusig nem lesz csapatom, a civil életben helyezkedem el. A családomat nem tudom abból eltartani, hogy otthon üldögélek" – idézi Véber Györgyöt a Nemzeti Sport nyomán a Blikk.

 

Június 5.
"Néhány összetartás nem tanítja meg focizni a játékosokat."
Dunai Antal korábbi válogatott labdarúgó a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában a jelenlegi nemzeti együttesről.

 

Június 3.
"A hazai csapat a helyzetei alapján megérdemelten nyert. A gyermeknapra meghívott sztárvendég, Stevie Wonder jól vezette a mérkőzést"
Bozó Tibor, az Atletico Békéscsaba elnöke így kritizálta a játékvezetőt, miután csapata 3-1-re kikapott Magyarbánhegyesen, a két csapat Békés megyei harmadosztályú bajnokiján. (beol.hu)

 

Június 2.

"Ez az én hülyeségem...a Lombard elleni meccs után megfogadtam, hogy addig nem vágatom le, amíg nyerjük a meccseket...most már a barátnőmet is zavarja..."
Gyömbér Gábor, az FTC csapatkapitánya a Paks elleni meccs után beszélt az azóta már levágatott, igencsak méretesre nőtt szakálláról a Sport TV-nek. (Fotó: fradi.hu)

  • 34014.jpg
  • devecser2.jpg
  • devecser3.jpg
  • devecser_gyulafiratot_20130817_2.jpg
  • ugod_devecser_101024_tn1.jpg