Román-magyar: Tovább játszik az idegekkel az UEFA

A magyar válogatott legnagyobb Facebook-os rajongói oldalának az UEFA titkárságától származó információi szerint csak hétfőn dönt az európai szövetség a román-magyar Európa-bajnoki selejtező kihágásainak ügyében. A csúszás oka alighanem adminisztratív, a bizottság ugyanis ma elsősorban a szerb-albán botránymeccsel foglakozhatott. Az MLSZ is megerősítette a halasztás tényét.

Eredetileg csütörtökön, majd egy tegnapi hír szerint pénteken döntött volna az UEFA etikai és fegyelmi ügyekkel foglalkozó bizottsága a Románia-Magyarország Eb-selejtezőn történt szurkolói rendbontások kapcsán, de a legfrissebb hír szerint hétfői várni kell az ítélethozatalra.

•

A magyar válogatott legnagyobb Facebook-os rajongói oldala az UEFA titkárságától azt az információt kapta, hogy csak jövő héten, hétfő délelőtt lesz döntés a román-magyar meccsel kapcsolatban. A csúszás oka adminisztratív, "nyilván a szerb-albán meccs lekötötte őket" – fogalmaz az oldal.

Az összes fegyelmi bizottság tag közül mindig csak három dönt egy aktuális ügyben és olyan tag nem lehet a három között, aki valamilyen módon kapcsolódik a mérkőzéshez (azaz a magyar Berzi Sándor és az északír James Shaw nem vesz részt a döntésben – a szerk.). A fegyelmi bizottság tagjai videó-konferencián hozzák meg a döntést.

Mint ismeretes, az UEFA kilenc napja jelentette be, hogy fegyelmi eljárás indult a román és a magyar szövetséggel szemben is az október 11-én lejátszott bukaresti Eb-selejtezőn történtek miatt. A mi bűnlajstromunk a következő: a szurkolók rasszista viselkedése, nézőtéri rendbontások, pirotechnikai eszközök használata – a teljesség kedvéért: emellett az is szerepel a listában, hogy a csapat ötnél több sárga lapot kapott.

Érdekes módon a román oldalon semmilyen rasszista cselekményt nem fedeztek fel, de azóta a magyar szurkolók is akcióba lendültek a különböző fórumokon, sőt, az erdélyi Civil Elkötelezettség Mozgalom hivatalos panaszt tett a román szurkolók rasszista magatartása miatt. (Fotó: mlsz.hu)

• 34014.jpg
  • devecser2.jpg