UEFA: A szerbek 3-0-val megkapták a 3 pontot, majd levonták tőlük

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága 3-0-s eredménnyel a házigazda szerbeknek ítélte a múlt kedden félbeszakadt, Albánia elleni belgrádi Eb-selejtezőt, de három pontot le is vont a hazai válogatottól - közölte pénteken a szerb szövetség, majd az értesülést később az UEFA is megerősítette.

Az ítélet szerint a szerbeknek a következő két hazai kvalifikációs meccsüket (november 14-én, Dánia és 2015 szeptember 4-én, Örményország ellen) zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk az I csoportban, emellett mindkét szövetséget 100 ezer eurós bírsággal sújtották - írja az MTI. A kettős ítélet szerint most mindkét csapatnak ugyanannyi pontja van, mint a botrányos mérkőzés előtt. Mindkét szövetség fellebbezhet a döntés ellen.

 

A mérkőzést az első félidő 42. percében szakították félbe, mert verekedés tört ki a két csapat játékosai között, amihez a nézők is csatlakoztak. A kiváltó ok az volt, hogy egy ismeretlen személy drónnal egy Nagy-Albániát ábrázoló zászlót irányított a pálya fölé. A nézők megdobálták az albán futballistákat, akik az öltözőbe menekültek, és a körülmények miatt nem akarták folytatni a játékot. Egyórás szünet után aztán a bíró a mérkőzést végleg lefújta.

A Nagy-Albánia eszméje sérti a szerbeket, mert az Albániában, Koszovóban, Macedóniában és Görögországban élő albánok egy államban való egyesítését jelentené. A szerbek pedig a többségében albánok lakta Koszovó függetlenségét sem ismerik el, szerintük Koszovó Szerbia tartománya. (MTI)

  • 34014.jpg
  • devecser2.jpg
  • devecser3.jpg
  • devecser_gyulafiratot_20130817_2.jpg
  • ugod_devecser_101024_tn1.jpg