Ha az Újpest játszik, az ellenfélnek sincs csatára

Az Újpestnek nincs csatára – ezzel a gondolattal többször is találkozhattunk már az NB I-es idény során, és ezzel a ténnyel a lilák szakmai stábjának is hosszabb ideje szembe kell néznie. A Megyeri útiak eredményességén – ami a gólok számát illeti – meg is látszik a nem mindennapi probléma, hiszen a mezőnyben kevés csapat volt a IV. kerületieknél is gólcsendesebb, ugyanakkor az ellenfelek támadóit és góljait is sokszor csak keresni lehetett az Újpest meccsein. Csak a listavezető Videoton volt arra képes, amire a lilák, azonban a 0-0-s találkozókban a Vignjevic-csapat a specialista.

Az idény eleje óta küzd azzal a problémával az Újpest, hogy nincs klasszikus csatára, köszönhetően az egyik nyári kiszemelt utolsó pillanatbeli "hátraarcának" (az izraeli David Biton végül a szlovén Maribor játékosa lett inkább), illetve a nigériai Kim Ojo hetek óta húzódó sérülésének.

A támadóhiány egyelőre a lilák előrejátékán is nyomott hagyott, hiszen az Újpest szerezte – holtversenyben – az NB I mezőnyében az ötödik legkevesebb gólt, csak a Haladás, a Lombard Pápa, Dunaújváros és a Nyíregyháza, azaz az alsóház csapatai találtak kevesebbszer a kapuba. Az Újpest csak két meccsen – a Fradi elleni derbin (2-1), illetve a Dunaújváros elleni 3-0 alkalmával – tudott egynél többször a kapuba találni.

 

Hogy a Megyeri útiak mégis az élmezőny tagjai, az annak köszönhető, hogy a védelme eddig ellensúlyozni tudta a gólaszályt: csak a Videoton kapott olyan kevés gólt (ötöt) a mezőnyben, mint Nebojsa Vignjevic csapata, amely Balajcza és Heris vezetésével legutóbb a Győri ETO-t is nulla gólon tartotta.

A lilák ezzel hetedik olyan meccsüket tudták le a szezonban, amikor nem született gól a kapujuknál, ezzel pedig szintén csak a listavezető Vidi tudott versenyre kelni, szintén hét kapott gól nélküli találkozóval.

A 0-0-ák tekintetében viszont nincs párja az OTP Bank Ligában a IV. kerületieknek: négy ízben játszottak gólnélküli döntetlent az idényben, ez pedig csúcs az NB I mezőnyében.

A lilák honlapjának tájékoztatása szerint Ojo a tervek szerint hamarosan edzésbe áll, és elkezdheti a teljes értékű munkát, mint ahogy Kabát Péter mielőbbi visszatérésében is bíznak. (Fotó: ujpestfc.hu)

 

  • 34014.jpg
  • devecser2.jpg
  • devecser3.jpg
  • devecser_gyulafiratot_20130817_2.jpg
  • ugod_devecser_101024_tn1.jpg